Datum gewijzigd: 16-12-2018

Deel deze pagina


Beoordelen en belonen


Een objectieve en zorgvuldige beloning van jouw ontwikkeling en resultaten en optimale afstemming tussen jouw capaciteiten en taken. Dat zijn enkele doelstellingen van het beoordelings- en beloningssysteem van de waterschappen. De waterschappen kennen sinds 2010 een beoordelingsafhankelijke salarisstijging. Persoonlijke ontwikkeling en resultaatgebonden afspraken staan daarin centraal. Die worden beoordeeld én beloond. Voor de praktische uitvoering van het systeem is een informatieblad ontwikkeld (zie hiernaast).

Voordelen van een uniform beloningssysteem
Invloed op jouw salaris, loopbaan en eigen ontwikkeling. Dat zijn de voordelen van marktconforme lonen en open schalen. Open schalen betekent dat je invloed hebt op jouw salarisstijging. Naast marktconforme lonen betekent het systeem dat je meer invloed hebt op jouw loopbaan en eigen ontwikkeling. Je kunt vaker in gesprek over jouw ambities, wensen en competenties. Maar ook afspraken maken over opleiding en loopbaan. Bovendien kun je sneller een beloning krijgen voor goede resultaten. Kortom: jouw beloning hangt af van jouw ambities, inzet en resultaten!

Hoe functioneert het beloningssysteem in de praktijk?
Leuk zo een beloningssysteem, maar hoe functioneert dit in de praktijk? Dat hebben we in 2013 beeld gebracht met een evaluatieonderzoek. Benieuwd naar de resultaten? Download hiernaast het rapport 'Systematiek beoordelen en belonen: evaluatie'.


 

Ontwerp RUURD's, techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman