Inclusiviteit

Onder impuls van de Wet banenafspraak groeit de aandacht voor inclusief werkgeverschap bij organisaties in de sector waterschappen. Gestreefd wordt naar een betere afspiegeling van het personeelsbestand met de samenleving. De sector vervult hierbij als overheidssector een voorbeeldfunctie.

Met de Wet banenafspraak ligt er ook voor organisaties in de sector waterschappen een stimulans om personen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. A&O fonds Waterschappen ondersteunt organisaties en professionals werkzaam op dit thema op verschillende manieren bij het vormgeven van inclusief werkgeverschap.

Platform inclusiviteit

A&O fonds Waterschappen ondersteunt binnen de sector waterschappen een platform voor professionals, P&O’ers en OR-leden die bij organisaties verantwoordelijk zijn voor de beleidsthema's Wet banenafspraak en inclusiviteit. Doel van het platform is kennisuitwisseling en samenwerking om zo tot een inclusieve sector te komen. Gedurende het jaar vinden zowel online als fysieke bijeenkomsten plaats voor de leden van het platform. Monique Veldhoven is coördinator van het platform.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan het platform kan door het sturen van een e-mail naar info@aenowaterschappen.nl. We plaatsen je dan op de mailinglijst, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten en uitnodigingen ontvangt voor bijeenkomsten.

Het platform heeft ook een appgroep om onderling informatie uit te wisselen. Wil je deze berichten ook ontvangen? E-mail dan je telefoonnummer naar info@aenowaterschappen.nl met het verzoek om je toe te voegen aan de groep.

Sectorprogramma Onbeperkte Denkers

Op initiatief van A&O fonds Waterschappen en sociale partners, startte in april 2021 het programma Onbeperkte Denkers sector waterschappen. Het programma biedt organisaties een sectoraanpak en ondersteuning op maat bij het realiseren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De focus ligt op het beoordelen van mensen op hun talenten in plaats van hun beperkingen. Kijk voor meer informatie op de programmawebsite Onbeperkte Denkers sector waterschappen.

Naar website Onbeperkte Denkers sector waterschappen

Monitor Banenafspraak 2020

Ieder jaar zet het A&O fonds Waterschappen een beknopte monitor uit onder alle organisaties in de sector om de voortgang van de Wet banenafspraak te volgen. In de monitor 2020 vind je de laatste stand van de voortgang binnen de sector.

Naar monitor Banenafspraak 2020

Adviseur banenafspraak sector waterschappen

A&O fonds Waterschappen heeft Monique Veldhoven ingehuurd als onafhankelijk adviseur banenafspraak. Organisaties in de sector waterschappen kunnen kosteloos een beroep op haar doen voor onder andere de volgende ondersteuning:

  • Vragen over interpretatie van wetgeving en andere zaken gerelateerd aan de banenafspraak
  • Advies over betrekken van externe partijen
  • Advies over opstellen van interne beleidsplannen
  • Het houden van presentaties voor P&O-teams, managementteams over de banenafspraak

Voor ondersteuningsvragen kan direct contact met haar worden opgenomen via telefoon 06-34796406 of e-mail monique.veldhoven@aenowaterschappen.nl.

Agenda inclusiviteit

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen