Loopbaanscan

De Loopbaanscan van A&O fonds Waterschappen helpt medewerkers bij het vinden van de juiste koers in hun loopbaan. De digitale vragenlijst geeft een onafhankelijk beeld van persoonlijke eigenschappen van een medewerker, hoe de medewerker graag werkt en wat hij of zij wil.

Wie ben ik? Wat wil ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? En hoe pak ik dat aan? Medewerkers in de sector waterschappen hebben veel ruimte om hun talenten te ontwikkelen en te gebruiken. Maar soms zijn er vragen over de juiste richting: kan ik me ontwikkelen binnen mijn huidige functie of heb ik de kwaliteiten voor een andere functie binnen de organisatie of daarbuiten? De Loopbaanscan helpt bij het bepalen van de juiste koers in een loopbaan.

De Loopbaanscan bestaat uit digitale vragenlijsten over persoonlijke eigenschappen, werkmotieven, werkvoorkeuren, voorkeurrollen, talenten, competenties en veranderkracht. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer één uur. De scan is kosteloos voor medewerkers in de sector waterschappen en deelname is vrijwillig en vertrouwelijk.

Bekijk de promofilm Loopbaanscan

Groter zelfinzicht

De Loopbaanscan geeft iemand een onafhankelijk beeld van wie hij of zij is, hoe de medewerker graag werkt en wat hij of zij wil. Het vergroot het zelfinzicht van de persoon. Het invullen van de scan betekent niet automatisch dat je als medewerker iets anders moet gaan doen. Dat bepaal je als medewerker uiteindelijk zelf. De medewerker beslist ook zelf of hij of zij de resultaten uit de Loopbaanscan in een loopbaangesprek wil bespreken met een loopbaancoach of leidinggevende.

Zo werkt de Loopbaanscan

1. Inloggegevens opvragen
De Loopbaanscan is te bereiken via onderstaande link. Na registratie ontvangt de medewerker via e-mail de inloggegevens voor een speciale, beveiligde website waar de medewerker de Loopbaanscan kan invullen. Zo kan alleen de medewerker bij de resultaten en blijft de privacy gewaarborgd.

Aanmelden Loopbaanscan

2. Vragen invullen
De vragenlijsten zijn op verschillende momenten in te vullen. Iedere computer met een internetaansluiting is geschikt. Kies bij voorkeur een rustige plek om de scan in te vullen. Dan kun je je goed concentreren.

3. Rapportage downloaden
Na het invullen van de volledige scan is het mogelijk gelijk een persoonlijk rapport te downloaden met de resultaten op de verschillende onderdelen. Alleen de medewerker krijgt dit rapport. Niemand anders kan het bekijken. Bij het rapport zitten ook tips. Hiermee kan de medewerker zelf aan de slag gaan met zijn of haar loopbaan. Lees als medewerker de rapportage en tips goed door. Zijn de resultaten herkenbaar, wat maken ze los en wat leren ze je?

Naar voorbeeldrapport

4. Resultaten bespreken
De Loopbaanscan levert meer op als een medewerker de resultaten bespreekt met iemand die de scan goed kent, zoals een loopbaancoach of -adviseur of medewerker P&O. Dat helpt om de resultaten beter te begrijpen. Een medewerker kan de resultaten ook gebruiken in de gesprekken met zijn of haar leidinggevende over zijn of haar loopbaanontwikkeling en de besteding van het Persoonsgebonden basisbudget (PBB).

5. Aan de slag!
Op basis van de resultaten en hierover gevoerde gesprekken met derden, kan de medewerker zelf of met ondersteuning van anderen een plan van aanpak opstellen met concrete en realistische acties en doelen voor zijn of haar loopbaanontwikkeling.

Privacy

Alleen de medewerker kan bij de resultaten, waarmee de privacy gewaarborgd blijft. De Loopbaanscan wordt aangeboden door A&O fonds Waterschappen, hiervoor is een overeenkomst gesloten met de beheerder van de website, te weten: LTP.

Naar privacyverklaring LTP

Hulp bij technische problemen

Bij problemen met inloggen of invullen van de Loopbaanscan kan contact worden opnemen met de helpdesk van LTP via (020) 30 50 438 of online@ltp.nl. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur.

Agenda Loopbaanscan

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen