Jongerenplatform: Toekomstdenkers gezocht!

In september gaat het nieuwe jongerenplatform van de sector waterschappen van start onder de naam ‘De Toekomstdenkers’. Missie van dit platform is om de toekomst van werk in de sector aantrekkelijk te maken én te houden, zodat de sector ook de uitdagingen van overmorgen aan kan.

Meedenken op hoog niveau

De Toekomstdenkers gebruiken hun gezamenlijke stem om, gevraagd en ongevraagd, hun mening en advies te geven over arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en de toekomst van werk aan diverse betrokken partijen in de sector waterschappen (o.a. Kring Directeuren Waterschappen (KDW), cao-tafel, Unie van Waterschappen, werkgevers- en werknemersvereniging). Daarnaast biedt het ook een platform voor kennisdeling en inspiratie.

Leden werving

Het platform wordt ondersteund door de KDW en het cao-overleg in de sector. In de KDW is afgesproken dat iedere organisatie één lid aanlevert voor het platform en deze 4 uur per week mogen investeren van hun tijd in het platform. Platform-leden voldoen aan een aantal eigenschappen: Zo zijn ze jonger dan 35 jaar, weten ze mensen met elkaar te verbinden, zijn ze continu in dialoog met anderen en durven ze iedereen te spiegelen. Aan alle directeuren en hoofden HR wordt gevraagd om één medewerker per organisatie voor 1 juli voor te dragen als Toekomstdenker.

Meer informatie over het platform en de wervingsactie tref je via onderstaande buttons.

De Toekomstdenkers Leden werving

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen