Handreiking Evalueren opleidingen

A&O fonds Waterschappen ontwikkelde samen met drie organisaties en EMC Performance de Handreiking Evalueren opleidingen. De handreiking geeft inzichten, verschillende manieren van aanpak en voorbeelden om in jouw organisatie opleidingen te evalueren. Zowel voor de evaluatie van een enkele opleiding als voor het volledige opleidingsaanbod.

Teamoverleg

Evalueren geeft inzicht

In de sector waterschappen is er veel aandacht voor opleiden. Tot nu toe was er minder aandacht voor het evalueren van opleidingen en het opleidingsaanbod van een organisatie. Een gemiste kans.

Door opleidingen te evalueren ontstaat zicht op de bijdrage van de opleidingsafdeling aan het bereiken van de organisatiedoelen. Daarnaast wordt duidelijk welke opleidingen meer of minder impact hebben, zodat organisaties in het aanbod van opleidingen prioriteiten kunnen stellen. Ook biedt het mogelijkheden om de performance van de afdeling leren en ontwikkelen continu te verbeteren.

Handreiking Evalueren opleidingen

De handreiking Evaluatie opleidingen helpt organisaties bij het systematisch in kaart brengen van de effecten van opleidingen op verschillende niveaus. Zowel van een enkele opleiding als het volledige opleidingsaanbod.

Naar handreiking

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen