Handreiking Leren en ontwikkelen als oplossing voor arbeidsmarktkrapte

Net als in veel andere sectoren merken ook organisaties in de sector waterschappen de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Als we zoeken naar oplossingen voor deze krapte, denken we als eerste aan recruitment: specifieke wervingscampagnes, arbeidsmarktcommunicatie, referral recruitment etc. Dat is zeker zinvol, maar ook leren en ontwikkelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan verlichting van de druk die de krapte legt op organisaties.

Presentatie voor groep

Judith Barneveld, platformleider Leren en Ontwikkelen, ontwikkelde een handreiking ‘Leren en ontwikkelen als oplossing voor arbeidskrapte’. Hierin staan drie strategieën met elk een aantal oplossingen vanuit leren en ontwikkelen:

1. Medewerkers betrokken en bevlogen houden met ontwikkelmogelijkheden.

2. Medewerkers toerusten voor een effectieve inzet in huidig en toekomstig werk.

3. Opleidingsactiviteiten en -processen slim inrichten.

De strategieën en oplossingen geven inspiratie voor een aanpak. Je kunt het gebruiken als gespreksdocument om met elkaar tot een keuze te komen van oplossing(en) die bij de organisatie en situatie passen. De handreiking is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij de beleidsontwikkeling rond arbeidsmarkt en leren en ontwikkelen.

Naar handreiking

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen