Teamworkshop ‘Klaar voor de toekomst’

Het werk binnen de sector waterschappen verandert als gevolg van digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie (AI). Om medewerkers meer bewust te maken van de veranderingen die hierdoor op hen afkomen, ontwikkelde A&O fonds Waterschappen een format voor een teamworkshop ‘Klaar voor de toekomst’. Hierin gaan medewerkers uit een team met elkaar in gesprek over wat de digitale transformatie voor het team en henzelf betekent.

Format teamworkshop

De teamworkshop neemt een dagdeel in beslag. Hierin worden verschillende methoden gebruikt die medewerkers uitnodigt uit om met elkaar stil te staan bij de gevolgen die de veranderingen als robotisering, AI en digitale transformatie hebben voor hun team, het eigen werk en hun persoonlijke ontwikkeling. Ook biedt de workshop concrete handvatten voor de organisatie waarmee leidinggevenden en/of HR-professionals vervolgstappen kunnen maken om medewerkers te motiveren, activeren en te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Handreiking

De workshop is zodanig ontwikkeld dat HR-professionals of andere professionals binnen organisaties met enige voorbereiding zelf de workshop kunnen uitvoeren. Ter ondersteuning voor de voorbereiding heeft A&O fonds Waterschappen hiervoor een praktische handreiking ontwikkeld. Deze geeft concrete handvatten, instrumenten en tips voor het houden van een succesvolle workshop.

Train-de-trainer

Professionals die intern de teamworkshop willen uitvoeren, worden geadviseerd om ter voorbereiding ook een train-de-trainer sessie van het A&O fonds bij te wonen. Hierin krijg je praktische handvatten over het begeleiden van de teamworkshop.

Interesse in de teamworkshop?

Meer weten over de teamworkshop, de handreiking en de train-de-trainer sessies? Klik op onderstaande button. Voor vragen neem dan contact op met Erika Nehmelman: erika.nehmelman@aenowaterschappen.nl of 06 18242527.

Meer informatie

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen