Terugblik Gezond & Veilig Werken Dag 2024

Vandaag vond in Amersfoort een inspirerende Gezond & Veilig Werken Dag plaats van A&O fonds Waterschappen. Ruim 70 gezond en veilig werken professionals uit de sector waren aanwezig voor een dag vol kennisuitwisseling, inspiratie en netwerken.

Keynote
Na een muzikale opening volgde een inspirerende keynote van Doeschka Anschutz over het verbeteren van de mentale gezondheid van medewerkers en hoe je ze hierbij helpt met het veranderen van hun gedrag (naar presentatie).

Workshops
Deelnemers konden daarna verschillende workshops volgen, onder andere over het creëren van een vitaliteitsbeleid waar medewerkers écht enthousiast van worden (Pepijn Louisse | Aanpakkers | naar presentatie), over sociale veiligheid en hoe je een veilige (meld)omgeving kan creëren die verder gaat dan de wettelijke eisen (Marc Kuipers | Aegon | naar presentatie), over de trede 'Proactief' van de veiligheidscultuurladder en de vertaling daarvan in het programma 'Zien Handelen Leren (Norbert Dekker-Kleijn | Dura Vermeer en Daan Thijssen | SBE Safety by experience | naar presentatie) en over effectief implementeren van de RI&E binnen je organisatie (Dianthe van der Krift, Yasmijn Baas en Wilbert de Beer I KMO Solutions | naar presentatie).

Tussendoor vond ook nog een arbocatalogus-carrousel plaats, waarin deelnemers met elkaar in gesprek konden gaan over de praktijk en toekomst van verschillende arbocatalogi thema’s.

After-movie

Wil je deze dag alsnog (een keer) beleven? Kijk dan de after-movie hieronder.


Appgroep

Tijdens de dag werd een appgroep gelanceerd voor gezond en veilig werken professionals werkzaam bij een organisatie in de sector waterschappen. Wil jij ook lid worden van deze appgroep? Mail dan je 06-nummer naar info@aenowaterschappen.nl met vermelding van naam, functie en organisatie.

Thema

Meer weten over het thema gezond en veilig werken sector waterschappen? Bezoek dan onze themapagina.

Naar themapagina

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen