Save the date: Verschil mag er zijn!

Verschil mag er zijn

Uit onderzoek blijkt dat de sector waterschappen niet zo divers is als we graag zouden willen zijn. De sector is geen afspiegeling van de samenleving en werken met verschillende generaties, genders, culturen, achtergronden en voorkeuren is niet zo vanzelfsprekend. Dat is jammer, want aangetoond is dat diversiteit betere oplossingen voor vraagstukken brengt.

Voorwaarde om diversiteit écht te laten slagen is dat het organisatiebeleid én de organisatiecultuur inclusief zijn. Steeds meer worden we ons namelijk bewust van de ongewenste impact, van homogeniteit, uitsluiting of ongelijke kansen, zowel emotioneel als productief. Hoog tijd dus om in de sector waterschappen diversiteit en inclusie extra aandacht te geven!

Maar hoe doe je dat? Hoe bevorder je diversiteit en inclusie? Welke dilemma’s kom je tegen? Wat zijn de gevaren van een homogene groep? Hoe ga je om met (voor)oordelen?

Event
Op dinsdag 19 maart 2024 organiseert A&O fonds Waterschappen, in samenwerking met Onbeperkte Denkers, het event ‘Verschil mag er zijn’. Het event staat in het teken van het positief beïnvloeden van diversiteit en inclusie in de sector waterschappen. Dit wil je niet missen!

Voor wie?
Het event is speciaal bedoeld voor secretaris-directeuren, directeuren, leidinggevenden, HR-professionals en OR-leden in de sector waterschappen. Kortom, voor collega’s die een belangrijke invloed hebben op organisatiecultuur en -beleid.

Programma
Aan het programma wordt nu nog hard gewerkt, maar zeker is dat Joris Luyendijk, op 19 maart komt spreken over zijn boek: De zeven vinkjes - Hoe mannen zoals ik de baas spelen’. Het boek gaat over een klein groepje Nederlanders die als enige niet kan weten hoe kansenongelijkheid voelt: de zeven-vinkjes. Joris heeft onderzocht wat de zeven-vinkjes met ons land doen en kwam tot spraakmakende inzichten!

Joris Luyendijk


De overige programmaonderdelen maken we later bekend. Je kunt in ieder geval rekenen op een dag waarin inspiratie, inzicht en ervaren hand in hand gaan.

Locatie en tijd
The Social Impact Factory aan de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht. Van 9 uur tot 9.30 uur is de inloop. De dag eindigt rond 16.00 uur met een borrel. Uiteraard wordt er in de middag een heerlijke lunch geserveerd.

Save the date!
Zet het event: Verschil mag er zijn! alvast op 19 maart in je agenda en deel deze informatie gerust met collega's voor wie dit event ook interessant is.

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen