Datum gewijzigd: 09-01-2018

Deel deze pagina


Financiële loopbaanplanner

Inzicht in je financiële situatie, nu en later

 

Beeld

"Fijn om te weten dat het goed zit" 

Lees hier het interview met André Smits (Waterschap De Dommel) over zijn ervaring met de Financiële loopbaanplanner

Goed inzicht in je financiële situatie helpt je bij het maken van beslissingen in je privéleven. Ook voor het maken van keuzes in je loopbaan is inzicht in de financiële gevolgen van belang. Voor nu en voor later. Het A&O-fonds Waterschappen ondersteunt medewerkers in de sector waterschappen hierbij met een gratis online Financiële loopbaanplanner.

Veranderingen in je werk of in je privésituatie kunnen gevolgen hebben voor je financiële situatie. Bijvoorbeeld de aankoop van een huis. Of de keuze voor verandering van functie of werkgever, minder uren gaan werken, een studie volgen of eerder stoppen met werken. Ook bij onverwachte gebeurtenissen, zoals arbeidsongeschiktheid of een scheiding, verandert er veel. Het is goed om inzicht te hebben in eventuele financiële gevolgen. De gratis Financiële loopbaanplanner geeft inzicht in je financiële situatie, nu en later.
 

Financiële loopbaanplanner
De Financiële loopbaanplanner is het digitale online instrument van MijnGeldzaken dat een compleet beeld geeft van je huidige financiële huishoudboekje: inkomen, vermogen, pensioenopbouw en uitgaven. Zo weet je precies hoe je er nu voor staat. Het kan je vervolgens in verschillende scenario’s laten zien wat een verandering in je werk of privésituatie voor financiële gevolgen heeft. Zowel nu als later.

Via het A&O-fonds Waterschappen kunnen alle medewerkers in de sector waterschappen één jaar gratis gebruikmaken van dit instrument. Via het systeem kun je ook online financieel advies inkopen door een onafhankelijk adviseur. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

Weloverwogen keuzes
De Financiële loopbaanplanner geeft je een helder beeld van je financiële situatie, nu en later. De mogelijkheid om in het systeem verschillende scenario’s in te voeren en de financiële consequenties daarvan door te rekenen, helpt je bij het maken van weloverwogen keuzes in je werk en privésituatie. En je kunt je voorbereiden op onverwachte gebeurtenissen.

Zo werkt de Financiële loopbaanplanner
Via onderstaande link krijg je toegang tot MijnGeldzaken.nl.
 

MijnGeldzaken.nl


Hier maak je een account aan door het invoeren van je naam en het e-mailadres van je werk. Hiermee kunnen wij controleren of je daadwerkelijk binnen de sector waterschappen werkt. Na het aanmaken van het account ontvang je een ‘zilver’ abonnement en kun je aan de slag.

Gedurende één jaar vanaf de dag van het aanmaken van je account, kan je kosteloos gebruik maken van het instrument. Het A&O-fonds Waterschappen vergoedt de kosten van je abonnement. Na één jaar ontvang je een e-mail, met de melding dat je account van zilver wordt overgezet naar brons. Een brons abonnement is gratis, en bied je beperktere mogelijkheden. Je kan er dan zelf voor kiezen om je zilver abonnement te verlengen, maar betaalt daar dan zelf de kosten voor. Eventueel kan je aan je werkgever vragen of je dit kan vergoeden vanuit je Persoonsgebonden basis budget (PBB). Als je niets doet , vervalt gewoon na één jaar je zilver abonnement en heb je verder geen kosten.

Algemene voorwaarden
Het A&O-fonds Waterschappen heeft een overeenkomst afgesloten met het bedrijf FinBase, die het instrument MijnGeldzaken.nl heeft ontwikkeld, over vergoeding van de kosten. Indien je een account aanmaakt, ga je als gebruiker een transactie aan met FinBase. Op alle transacties tussen gebruiker en FinBase (via het platform MijnGeldzaken.nl) zijn de algemene voorwaarden en privacy bepalingen van FinBase van toepassing die door gebruiker worden aanvaard bij gebruik van het platform.

Privacy
FinBase (de organisatie achter MijnGeldzaken.nl) handelt volgens de Wet Bescherming persoonsgegevens. Jouw financiële gegevens kunnen op geen enkele wijze worden doorgespeeld naar derden, dus ook niet naar je werkgever! Dat is bij wet ook verboden. Alleen wanneer jij daar expliciet toestemming voor geeft, kunnen gegevens worden ingezien door derden. Verder kun je je gegevens verwijderen wanneer ja dat maar wilt. FinBase staat onder toezicht van de AFM.

De algemene voorwaarden en privacybepalingen van FinBase vind je hier.

In-company workshops in 2018
In 2018 kunnen alle organisaties in de sector waterschappen gratis via het A&O-fonds Waterschappen een in-company workshop van een dagdeel afnemen over de Financiële loopbaanplanner. In deze workshop krijg je hulp en uitleg over de mogelijkheden van het systeem. Informeer bij je afdeling P&O wanneer jouw organisatie deze in-company workshop organiseert. 

Meer informatie
Nog vragen over de Financiële loopbaanplanner? Neem dan contact op met het A&O-fonds Waterschappen via info@aenowaterschappen.nl of 070-7630020.

Technische vragen kun je stellen via e-mail info@mijngeldzaken.nl.

 

 

Techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman