Platformdag leren en ontwikkelen

A&O fonds Waterschappen ondersteunt een platform leren en ontwikkelen. Doel van dit platform is om kennisuitwisseling en samenwerking tussen opleidingsprofessionals die werken binnen organisaties te vergroten. Hiermee levert het een bijdrage aan kwaliteitsbevordering van professionals en het ontwikkelen van leercultuur op organisatieniveau. Judith Barneveld is coördinator van het platform leren en ontwikkelen.

Op maandag 10 juni vindt een fysieke dag plaats van het platform leren en ontwikkelen. Dit keer ontmoeten we elkaar op een bijzondere locatie, namelijk Villa Jongerius in Utrecht. Het programma staat in het teken van ruimte voor talent.

Programma

Stimulerende leercultuur

Ruimte voor talent betekent niet alleen een ruim opleidingsaanbod, maar ook -of juist- een stimulerende leercultuur. Een cultuur waarin het werk en de veranderingen steeds aanzetten tot ontwikkeling en de inzet van talent. Dat vraagt L&O’ers die dichter aankruipen tegen organisatieontwikkeling en de leeropgaven die de organisatiedoelstellingen met zich meebrengen.

Een strateeg van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier neemt ons mee in de ontwikkelingen die afkomen op de sector waterschappen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de leeropgaven van de komende jaren?

Veranderende rol van L&O

Een zwaarder accent op organisatieontwikkeling brengt mogelijk een meer strategische rol met zich mee. Tegelijkertijd spelen er allerlei vernieuwingen binnen het L&O-vak die wellicht een innovatieve rol van je vragen. Dit gaat over de behoefte van de organisatie, maar ook over de ruimte voor jouw talent!

Aan de hand van een model van verschillende L&O-rollen bepaal je waar je nu staat – en waar je wellicht naartoe wilt. Wat betekent die ontwikkeling voor je werk? Wat zou er verschuiven in je takenpakket? Hoe zet je hierin eerste stappen?

Talentontwikkeling

Elke organisatie kent ontwikkelactiviteiten en -aanpakken die talenten tot ontwikkeling brengen en niets is aanstekelijker dan de praktijkvoorbeelden van andere organisaties.

Alle deelnemers krijgen de ruimte om een eigen voorbeeld te laten zien. Wat heb jij het afgelopen jaar ontwikkeld?

Ruimtemakers

Niet alleen L&O, maar ook leidinggevenden en alle collega’s hebben invloed op de leercultuur en de ruimte voor talent binnen een organisatie. L&O kan deze ruimtemakers in positie brengen.

We gaan in gesprek over drie vragen:

  • Hoe kan jij managers inspireren om talenten van medewerkers de ruimte te geven?
  • Hoe kan jij medewerkers inspireren regie te nemen op hun ontwikkeling?
  • Hoe geef je jezelf tijd en ruimte om jouw geambieerde rol te vervullen?

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Villa Jongerius aan de Doctor M.A. Tellegenlaan in Utrecht.


Tijd

De inloop is vanaf 09.30 uur. Om 10.00 uur start het programma.

We sluiten de dag om 16.30 uur af met een borrel.


Wat kun je verwachten?

Een leerzame dag met ruimte voor plezier, verbinding, ervaringen delen en luisteren naar inspirerende verhalen. En natuurlijk een lekkere lunch en een gezellige borrel. We kijken uit naar je komst!


Inschrijven voor de bijeenkomst kan via het onderstaande formulier.

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen