Digi-café-LivE!

Donderdagmiddag 21 september organiseren A&O fonds Waterschappen en Het Waterschapshuis gezamenlijk het eerste Digi-café-LivE! in Amersfoort. Ontmoet, leer en deel kennis over digitale transformatie in de sector waterschappen. Ben jij er ook bij?

Logo Digi Café

In het Digi-café-LivE! is er volop de gelegenheid om collega's uit andere waterschap-organisaties te ontmoeten, kennis op te doen, te ervaren en te delen over digitale transformatie en de effecten op mens en werk. Een unieke kans om in contact te komen met collega's uit andere organisaties in de sector waterschappen die ook aan de slag zijn met het thema digitale transformatie.

Digitale transformatie is al in meerdere onderdelen van ons leven voelbaar. We weten al niet beter dan dat we online pakketjes kunnen bestellen en vakanties regelen. En ook in ons werk is de digitale invloed alom voelbaar. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. De techniek gaat voort en Artificial Intelligence doet zijn intrede. Dat het steeds grotere gevolgen heeft voor mens en werk staat niet ter discussie. Hoe de toekomst er precies uit zal zien, dat weet nog niemand, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden.

Laat je inspireren op de gebieden van leren en ontwikkelen, verandering van functies, bewustwording van verandering en ethische gevolgen, etc.

Het Digi-café-LivE! is voor iedere professional in de sector waterschappen die zich bezighoudt met (aspecten van) de digitale transformatie waar deze mens en werk raakt: CDO’s, beleidsmakers, HR-professionals, etc. Het evenement vindt plaats in het Waterschapshuis in Amersfoort.

Jo Caudron, spreker Digi-cafe 21-09

Programma:

12.00 uur Parels opduiken

Onder het genot van een hapje en een drankje kan je parels gaan opduiken, ofwel inspiratie opdoen bij collega’s. In een interactieve setting deelt iedereen de mooie voorbeelden uit zijn of haar organisatie rond digitale transformatie en mens en werk.

13.00 uur Inspiratie-keynote door Jo Caudron *

Jo Caudron is een gepassioneerd spreker en weet je als geen ander mee te nemen in verandering en hoe digitale en sociale vernieuwingen impact hebben op alles om ons heen. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Hier wil je bij zijn!

14.00 uur Best practices uit de sector

Wetterskip Fryslân, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap Vallei en Veluwe praten je bij over de ervaringen die zij inmiddels hebben opgedaan met het thema. In een vraaggesprek nemen ze je mee in wat je kan doen of juist niet moet doen om successen te behalen.

15.00 uur In twee rondes heb je de keuze uit vier workshops:

Workshop 1: Digitale vaardigheden, meten is weten!
Waterschap Zuiderzeeland heeft recentelijk een nulmeting afgesloten om zicht te krijgen op het niveau van de digitale vaardigheden van hun medewerkers. Hoe hebben zij dat gedaan? Welke inzichten heeft het gegeven? Op welke manier geven zij hieraan gevolg?

Workshop 2: Het effectieve teamgesprek over digitale transformatie.
A&O fonds Waterschappen werkt aan een handreiking om het teamgesprek over digitale transformatie te faciliteren. Welke ingrediënten zijn nodig in dit gesprek om medewerkers bewust te maken en zich voor te bereiden op de toekomst?

Workshop 3: De ethische kant van digitale transformatie.
De digitale transformatie maakt veel werkprocessen effectiever en efficiënter. Voor welke ethische dilemma’s komen we echter te staan als computers voor ons gaan beslissen, robots repeterende werkzaamheden overnemen of als camera’s bewegingen gaan scannen?

Workshop 4: Leerlijn digitale transformatie voor medewerkers.
Het Waterschapshuis ontwikkelde de afgelopen jaren divers leergangen digitale transformatie. Om waterschappers mee te nemen in de gevolgen van digitale transformatie en om handvatten aan te reiken hiermee in de organisatie aan de slag kan. Wat zijn de ervaringen met de leergangen? En hoe kun je zelf aan de slag?

17.00 uur Afsluiting en borrel

Voldoende gelegenheid om na te praten over alle opgedane inzichten en ideeën die je wilt inzetten in jouw praktijk.

Zien we jou ook op donderdag 21 september in Amersfoort?

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Tip: Ken je collega’s die deze bijeenkomst ook interessant (zouden) vinden? Deel dan deze site ook met hen.

Vanwege beperkte capaciteit kunnen maximaal 2 mensen per organisatie zich aanmelden.

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen