Train-de-trainer sessie Teamworkshop ‘Klaar voor de toekomst’

Wat is de impact van digitale transformatie op het werk binnen een team en wat betekent dit voor de medewerkers? A&O fonds Waterschappen ontwikkelde hiervoor een fysieke teamworkshop. Hiermee kunnen leidinggevenden en medewerkers samen aan de slag gaan om de digitale transformatie op de werkvloer concreet en tastbaar te maken. Voor professionals binnen organisaties in de sector waterschappen die deze workshop intern willen begeleiden, biedt het A&O fonds een train-de-trainer sessie aan.

In de teamworkshop ‘Klaar voor de toekomst’, maakt een team in één dagdeel met elkaar een concrete veranderanalyse op taakniveau aan de hand van het 'Werkkwadrant'. Dit met als doel:

  • Vergroten van bewustzijn bij medewerkers over de gevolgen van digitale innovaties op hun functie in de toekomst en wat dit specifiek voor henzelf betekent.
  • Inzicht bij medewerkers in verdwijn- verander- en verschijntaken in hun eigen functie.
  • Inzicht bij medewerkers hoe zij vervolg kunnen geven aan hun duurzame inzetbaarheid als gevolg van de veranderende taken.

Handreiking en train-de-trainer sessie

Binnenkort wordt een handreiking van de workshop gepubliceerd op de site van het A&O fonds. Professionals binnen organisaties in de sector waterschappen met ervaring in het begeleiden van groepen, kunnen met deze handreiking de workshop zelfstandig binnen de organisatie verzorgen. Daarnaast organiseert A&O fonds Waterschappen op 14 december en op 11 januari een train-de-trainer sessie. Je leert dan binnen een halve dag de teamworkshop ‘Klaar voor de toekomst’ te begeleiden. In de train -de-trainer sessie komende de volgende onderdelen aan bod:

  • Rolverduidelijking van de workshopbegeleider
  • Voorbereiden van de workshop
  • Begeleiding van de programmaonderdelen
  • Oefenen met het werkkwadrant
  • Opvolging van de workshop

Deelname aan de train-de-trainer sessie is kosteloos en alleen bestemd voor professionals werkzaam bij organisaties in de sector waterschappen. Na je deelname ontvang je een certificaat.

De handreiking om de workshop uit te voeren tref je binnenkort op onze site. Het werkkwadrant, waarmee in de workshop wordt gewerkt is binnenkort, kosteloos voor organisaties uit de sector, via onze site te bestellen.

Inschrijven voor de train-de-trainer sessie op 14 december 2023 kan via het onderstaande formulier. Voor inschrijven voor de sessie op 11 januari 2024 klik hier.

Inschrijven

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen