Persoonsgebonden basisbudget

Het op peil houden van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vraagt om periodieke investeringen in zowel de ontwikkeling, loopbaan en vitaliteit. Medewerkers in de sector waterschappen kunnen hiervoor gebruikmaken van hun Persoonsgebonden basisbudget.

Conform de cao Werken voor waterschappen beschikt iedere medewerker in de sector waterschappen over een Persoonsgebonden basisbudget (PBB) van ten minste € 6000,-. Gedurende een periode van 5 jaar kan de medewerker dit budget besteden om te investeren in de eigen ontwikkeling, loopbaan en/of vitaliteit.

De medewerker heeft het initiatief en een keuzevrijheid over de inzet van dit budget voor de eigen opleiding, ontwikkeling en vitaliteit in de eigen loopbaan en bespreekt dit met de werkgever. Wel dient er een duidelijk relatie te zijn tussen de inzet van het PBB en de duurzame inzetbaarheid in de loopbaan van de medewerker. Het PBB kan in elk geval niet worden ingezet voor de financiering van een hobby. De inzet van het PBB voor vitaliteit kan ook betrekking hebben op de financiering van de tijd die nodig is voor het werken aan de vitaliteit.

Persoonsgebonden basisbudget

Voor meer informatie over het Persoonsgebonden basisbudget bekijk de paragrafen 5.1 en 5.2 in de cao.

Naar cao Werken voor waterschappen

Voor inhoudelijke vragen over het PBB neem contact op met de eigen afdeling P&O of met de Vereniging werken voor waterschappen via arbeidsvoorwaarden@vwvw.nl of bekijk de pagina met veelgestelde vragen over de cao op hun website.

Naar veelgestelde vragen cao

Agenda Persoonsgebonden basisbudget

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen