Toolbox Integriteit

Om organisaties in de sector waterschappen te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een integriteitsbeleid, ontwikkelde A&O fonds Waterschappen een toolbox Integriteit. De toolbox bestaat uit diverse handreikingen en modelteksten.

Elke organisatie in de sector waterschappen is wettelijk verplicht een integriteitsbeleid te voeren. De toolbox Integriteit van A&O fonds Waterschappen ondersteunt organisaties hierbij.

Toolbox Integriteit

De toolbox bestaat uit diverse handreikingen en modelteksten.

  • De handreikingen geven informatie over doel, karakter en opzet van de verschillende elementen in integriteitsbeleid. Zij laten keuzemogelijkheden zien en bieden houvast voor de praktijk.
  • De modelteksten dienen als voorbeelden. Zij gelden nadrukkelijk niet als de standaard voor de sector. Het vormgeven van een integriteitsbeleid en de inhoudelijke keuzes die een organisatie daarin maakt, zijn als proces net zo belangrijk als het eindresultaat.

Bestaande instrumenten van andere partijen dienden als inspiratie voor de handreikingen en modelteksten. Bij alle onderdelen staan belangrijke bronnen vermeld met achtergrondinformatie.

Scrol naar boven
Zoeken
Populaire zoektermen